Ciasto francuskie

Firma Traiteur de Paris od samego początku stara się doceniać doskonałość w dziedzinie sztuki kulinarnej i oferuje profesjonalistom z branży restauracyjnej to co najlepsze we francuskich wypiekach. Właśnie dlatego z dumą możemy zaprezentować nasze know-how w odniesieniu do ciasta francuskiego. Przedstawiamy pełną gamę wyrobów z ciasta francuskiego, w postaci prostokątnych arkuszy oraz okrągłych blatów.

Zachęcamy do wybrania oferty Traiteur de Paris, preferowanego dostawcy dla profesjonalistów z branży piekarskiej. Z biegiem lat zdobyliśmy rzemieślnicze know-how w dziedzinie ciasta francuskiego oraz profesjonalnego ciasta na croissanty. Przedstawiamy naszą ofertę mrożonego ciasta francuskiego – warto pobrać nasz katalog!

Pobierz katalog Traiteur de Paris

Sztuka wyrabiania ciasta francuskiego

Gama naszych produktów obejmuje wysokiej jakości arkusze ciasta francuskiego, a także okrągłe blaty, gotowe do użycia, które pozwolą w niezwykle prosty sposób uzyskiwać wypieki godne Twojej reputacji. Nasze produkty w postaci okrągłych blatów ciasta francuskiego idealnie nadają się do deserów, słodkich lub wytrawnych, pojedynczych lub do porcjowania. Tłuszcz w naszych okrągłych blatach ciasta francuskiego to 100% czyste masło; są one gotowe do użycia, a przy ich wyrabianiu, z 6-krotnym wałkowaniem, wykorzystywane jest rzemieślnicze know-how.

Nasze produkty w postaci mrożonych arkuszy ciasta francuskiego nadają się do różnorodnych przepisów. Ponadto dzięki niewielkiej liczbie składników, o bardzo wysokiej jakości, nasze ciasto francuskie jest chrupiące. Traiteur de Paris proponuje swój oryginalny produkt, maślane ciasto francuskie, a także, jako alternatywę, wegańskie ciasto francuskie. Polecamy również nasze ciasto na croissanty, w postaci arkuszy. Piekarze, cukiernicy, profesjonaliści z branży hotelowo-restauracyjnej – oszczędzajcie czas i twórzcie wypieki i desery klasy premium, korzystając z naszego asortymentu ciasta francuskiego!

Traiteur de Paris od 25 lat jest na usługi szefów kuchni i innych profesjonalistów

Nasi szefowie kuchni, w naszych zakładach w Bretanii i Normandii, tworzą wypieki i produkty mrożone klasy premium. Dzięki doskonałej jakości oraz oryginalnym przepisom zdobyliśmy renomę w branży restauracyjnej.

Zachęcamy również do odkrycia innych rodzajów naszych produktów mrożonych, dostępnych w ponad 60 krajach:

Scroll to Top