Mini Ciasteczka Canelé

Mini Ciasteczka Canelé to malutki deser, na jeden kęs, który może być degustowany zarówno na ciepło, jak i na zimno, o różnych porach dnia: na śniadanie, jako dodatek do kawy lub herbaty oraz jako deser na koniec posiłku. Pasują na wiele okazji, są doskonałą propozycją w restauracji na miejscu i na wynos.

Produkt mrożony Food Service, stworzony dla Ciebie.

Kawiarnie, Imprezy okolicznościowe, Gastronomia tradycyjna, …

Mini Ciasteczka Canelé

Słodycz ta w środku jest miękka i rozpływająca się w ustach, na zewnątrz zaś posiada cieniutką, chrupiącą karmelową otoczkę. Ta gra różnych konsystencji zachwyci Twoich klientów. Ciasteczko powstało na bazie niewielu, ale wysokiej jakości składników. Najbardziej uchwytny jest smak rumu i wanilii.

  • Bez konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku.
  • Może mieć różne zastosowanie, doskonałe do bufetów cateringowych, do kawy lub na śniadanie.
Mini Ciasteczka Canelé

(sugestia serwowania)

Tradycyjne Mini Canelé

Zgodnie z tradycyjnym przepisem ciasto przed pieczeniem umieszcza się w specjalnej, dedykowanej do tych ciasteczek formie, żeby nadać im mityczny kształt.

Informacje techniczne i logistyczne

Kod Produktu: 04653
Data minimalnej trwałości: 365 dni
Data przydatności do sprzedaży: 180 dni
Data przydatności do spożycia po rozmrożeniu: 4 dni w temperaturze pomiędzy 0 a 4°C
Gama(-y):
Opakowanie: 80 sztuk po 17 g
Wymiary produktu: ø 3 cm – Wys.: 3,5 cm
Wymiary kartonu: 300 x 200 x 100 mm
Paletyzacja: 192 opakowań

Wyprodukowano we Francji

Sposób przygotowania

Pozostawić do rozmrożenia na 1 godzinę, w temperaturze między 0°C et 4°C. Następnie, przed degustacją, pozostawić je jeszcze co najmniej 10 minut w temperaturze pokojowej (między 17°C a 20°C). Można też przygotować je bez wcześniejszego rozmrażania. Włożyć ciasteczka do nagrzanego, tradycyjnego piekarnika, piec 10 minut, w temperaturze 250°C.

Nowe produkty dostępne w Gastronomii i Cash and carry

Scroll to Top