Tarta Tatin Z Pomidorami I Pomidorkami Koktajlowymi

Nasza Tarta Tatin z Pomidorami i Pomidorkami Koktajlowymi jest ciekawą kulinarną propozycją dla tradycyjnych restauracji i zakładów żywienia zbiorowego.

Produkt mrożony Food Service, stworzony dla Ciebie.

Zakład żywienia zbiorowego, Gastronomia pokładowa, Gastronomia tradycyjna, …

Zainteresowany tym produktem?

Tarta Tatin Z Pomidorami I Pomidorkami Koktajlowymi

Tarta Tatin z Pomidorami i Pomidorkami Koktajlowymi ma domowy wygląd i smak. To świeże i lekkie danie znajduje liczne zastosowanie. Przygotowuje się je tylko w kilka minut, bez konieczności wcześniejszego rozmrażania.

  • Szybkie przygotowanie i zawsze odpowiedni stopień wypieczenia.
  • Doskonale pasuje jako przystawka lub dodatek do dania głównego.
Tarta Tatin z Pomidorami i Pomidorkami Koktajlowymi

(sugestia serwowania)

Zalety Tarty Tatin Z Pomidorami I Pomidorkami Koktajlowymi

Mocno maślane ciasto francuskie, pomidory i pomidorki koktajlowe częściowo suszone, cebula i oliwa z oliwek…  przysmak ten pachnie słońcem. Czosnek, tymianek i bazylią to jej przyprawy, które podkreślają smak pomidora.  Do tego intensywny kolor i kunszt naszych szefów kuchni i mamy kulinarną rewelację.

Czy wiesz, że…? Przepis na tartę tatin powstał dzięki nieoczekiwanemu odkryciu sióstr Tatin? Ciasto to piecze się „do góry nogami” (spód z ciasta jest na górze), ale zjadamy je odwrócone na tradycyjną stronę (spód jest już na dole)! W klasycznym wydaniu tarta tatin jest słodka, z jabłkami, i w takiej właśnie postaci stała się popularnym „must have” francuskich barów i restauracji. Traiteur de Paris zmienia klasyczny przepis, proponując wersję wytrawną.

Informacje techniczne i logistyczne

Kod Produktu: 004303
Data minimalnej trwałości: 547 dni
Data przydatności do sprzedaży: 180 dni
Data przydatności do spożycia po rozmrożeniu: 1 dzień w temperaturze pomiędzy 0 a 4°C
Opakowanie: 18 sztuk po 80 g
Wymiary produktu: Średnica 9 cm
Wymiary kartonu: 291 x 257 x 94 mm
Paletyzacja: 192 opakowań

Wyprodukowano we Francji

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik z termoobiegiem do 180°C. Bez wcześniejszego rozmrażania piec tartę tatin w jej formie, przez 20 minut. Po upływie tego czasu, wyjąć tartę z piekarnika, obrócić na właściwą stronę, a następnie wyjąć ją z formy. Przed degustacją pozostawić jeszcze na kilka minut w temperaturze pokojowej.

Nowe produkty dostępne w Gastronomii i Cash and carry

Scroll to Top