hurtownia żywności – produkty mrożone

Nasi Szefowie opracowują wykwintne przepisy na wyroby cukiernicze i cateringowe najwyższej jakości, przeznaczone dla specjalistów od gastronomii.

Traiteur de Paris – od szefów kuchni dla szefów kuchni

Traiteur de Paris to dostawca żywności, producent ciast, galanterii cukierniczej oraz dodatków warzywnych do dań. Przyświeca nam wyłącznie jeden cel: dostarczenie Klientom produktów najwyższej jakości w oparciu o nasze najlepsze metody rzemieślnicze, 100% made in France. Nasza gama produktów mrożonych Premium skierowana jest wyłącznie do przedsiębiorców z branży gastronomicznej.

Traiteur de Paris – dostawca żywności w Polsce i ponad 60 innych krajach

Kuchnia francuska ceniona jest we wszystkich zakątkach świata. Traiteur de Paris posiada umowy partnerskie z licznymi Klientami, tworząc sieć złożoną z ponad 350 dystrybutorów żywności na całym świecie. Skorzystaj z naszego know-how w Polsce, dołączając do naszej sieci przedsiębiorców z branży gastronomicznej.

Nasze bestsellery

Łącząc tradycję z nowoczesnością, Traiteur de Paris słynie przede wszystkim ze znakomitych, słodkich petits fours oraz wytrawnych tartinek, podawanych na tacach. Zespół naszych utalentowanych cukierników i szefów kuchni jest regularnie nagradzany za jakość przygotowywanych produktów. Dzięki starannej selekcji składników proponujemy naszym Klientom z branży gastronomicznej najwyższej jakości produkty mrożone w postaci wyjątkowych deserów i dodatków warzywnych do dań.

Dostawca żywności zaopatrujący branżę gastronomiczną od 25 lat.

Nasza gama produktów mrożonych dla polskich kawiarni i lokali sprzedających na wynos

Traiteur de Paris przygotował kolekcję The Bakery z myślą o kawiarniach i lokalach oferujących sprzedaż produktów na wynos. The Bakery to słodkości dla smakoszy. Kolekcja ta oparta jest na tradycyjnych francuskich wyrobach cukierniczych i składa się z małych i dużych babeczek magdalenek w trzech odsłonach: maślanej, cytrynowej i czekoladowej. W kolekcji The Bakery znalazły się także 3 rodzaje ciasteczek finansjerek, które doskonale uzupełnią ofertę każdej kawiarni.

W naszej ofercie finansjerki występują w wersji maślanej z dodatkiem migdałów lub maślanej z czekoladą i orzechami. Proponujemy także finansjerki w wersji wegańskiej (migdałowo-malinowe), które stały się jednym z bestsellerów kolekcji the Bakery by Traiteur de Paris. Chociaż nasza kolekcja The Bakery składa się głównie z magdalenek oraz finansjerek, oferowane przez nas makaroniki oraz serniczki na zimno cieszą się również ogromną popularnością.

W ofercie The Bakery znajduje się jeszcze jeden prestiżowy produkt, cieszący się światowym uznaniem – to czekoladowy fondant w wersji Premium. Tworzy się go według wyjątkowego przepisu, na bazie czekolady posiadającej certyfikat UTZ, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz kakao 58%.

Oferta dla stołówek

Prowadzisz stołówkę w szkole, domu pomocy społecznej lub zakładzie pracy? Zespół Traiteur de Paris pomoże Ci ułożyć zbilansowane menu w uczciwej cenie. Dzięki szerokiej ofercie produktów mrożonych i możliwości produkcji ponad miliona sztuk dziennie, możemy zapewnić naszym Klientom dostawy na terenie Warszawy, Krakowa, Łodzi oraz całej Polski w mniej niż 48 godzin, kilka razy w tygodniu.

Oferta dla przewoźników

Traiteur de Paris jest partnerem i dostawcą żywności wielu międzynarodowych linii lotniczych. Od lat oferujemy produkty mrożone, doskonale dostosowane do potrzeb cateringu pokładowego, zarówno lotniczego, jak i kolejowego oraz morskiego (rejsy, przewozy promem itd.). Nasi szefowie kuchni przygotowują specjalne produkty mrożone, łatwe do podania, a przy tym doskonale smakujące i wyglądające. Już ponad 30 firm z branży transportu lotniczego, kolejowego i morskiego obdarzyło Traiteur de Paris zaufaniem.

Oferujemy szeroki wybór dań mrożonych, dostosowanych do specyfiki serwowania posiłków na pokładzie. Produkty mrożone, stworzone z myślą o cateringu pokładowym.

Wychodząc naprzeciw wyzwaniom gastronomii lotniczej, nasi kucharze przykładają dużą wagę do smaku, konsystencji i formatu oferowanych przez nas dań, biorąc pod uwagę typowe dla tego rodzaju gastronomii ograniczania, związane z rozmiarem opakowań i wagą posiłków. Wykorzystywane przez nas opakowania zostały tak zaprojektowane, aby zaoszczędzić czas i miejsce.

Oferta dla restauracji typu fast food

Jesteśmy również dostawcą żywności dla restauracji typu fast food. Przez ostatnie lata Traiteur de Paris stał się marką cenioną również przez przedsiębiorców z tej branży. Nasi kucharze starannie dobierają najwyższej jakości surowce, tworząc gamę łatwych w przygotowaniu, indywidualnie zapakowanych produktów.

Wyspecjalizowany dostawca żywności dla gastronomii – Traiteur de Paris oferuje swoje usługi restauracjom typu fast food w Polsce. Mrożone artykuły z naszej gamy, dedykowanej gastronomii typu fast food, wyróżniają się błyskawicznym czasem przygotowania, co w przypadku tego rodzaju restauracji jest kluczowe

Nasze produkty mrożone dostępne są w ponad 60 krajach

W każdym z ponad 60 krajów zapewniamy naszym Klientom lokalne wsparcie. Dedykowany konsultant pozostaje do Twojej dyspozycji, aby doradzić i odpowiedzieć na wszelkie pytania. Zachęcamy do kontaktu z naszym doradcą w Polsce, który udzieli więcej informacji na temat naszej oferty dla branży gastronomicznej oraz cennika.

Kim jesteśmy?

Traiteur de Paris to firma założona 25 lat temu, oferująca wysokiej jakości produkty i półprodukty dla gastronomii. Każdego dnia, w naszych kulinarnych atelier w Bretanii i Normandii, ponad 400 osób – cukierników, kucharzy i ich pomocników – przygotowuje dla naszych Klientów wspaniałe dania. Dzięki technologii mrożenia, która jest bezpiecznym i naturalnym sposobem zachowania walorów smakowych naszych dań, możemy dzielić się naszym kulinarnym know-how z Klientami na całym świecie.

Technologia mrożenia – nasz atut w dostawie żywności do Polski

Mrożenie produktów pozwala odtworzyć je w idealnym stanie, ale stanowi także niewątpliwy atut logistyczny w przypadku dostaw do Polski. Dzięki tej technologii czas przechowywania produktów jest znacznie dłuższy, co pozwala również ograniczyć ryzyko przeterminowania żywności. Inną zaletą technologii mrożenia jest możliwość serwowania dań zgodnie z sezonowością produktów.